Boni Selection bestaat vijf jaar

Precies vijf jaar geleden lagen de eerste producten van Boni Selection in de rekken. Ons ‘thuismerk’ verving toen meer dan vijftig vroegere huismerken. Vandaag telt Boni meer dan 3.000 producten, met speciale assortimenten zoals Bio, Veggie, NO Gluten, Kids en Feest. En we hebben op die vijf jaar tijd elke dag opnieuw een stap vooruit gezet op vlak van kwaliteit, prijs en duurzaamheid.

Uitstekende prijskwaliteitverhouding

Onder het motto ‘Kom thuis met Boni Selection’ garandeert het merk de consument een goede prijs-kwaliteitverhouding en vaak net dat beetje meer verfijning, kwaliteit of duurzaamheid. Daarom onderwerpen onze medewerkers en klanten alle nieuwe of vernieuwde producten aan grondige smaak- en gebruikstesten. In totaal testen er nu al meer dan 4.500 mensen thuis en 1.350 mensen komen naar de testlocaties in Halle en Haasrode. In mobiele testhokjes kunnen klanten ook in de winkels testen proeven.

Smaaktest huismerken
Tijdens de smaak- en gebruikstesten vergelijken we producten van onze eigen merken met vergelijkbare producten van de huismerken van collega-retailers.

Het team Smaak- en gebruikstesten heeft al meer dan 1.000 producten van Boni Selection, Everyday en Spar getest

Stap voor stap duurzamer

Boni Selection verduurzaamt zijn assortiment stap voor stap en helpt klanten om bewuster te consumeren. In heel wat producten zijn de gehaltes vet, zout of suiker (soms spectaculair) verminderd. Voor een kleinere ecologische voetafdruk worden de plastic verpakkingen zoveel mogelijk verkleind, weggelaten of vervangen. Nagenoeg alle koffie en cacao is gecertificeerd. Met specifieke acties rond Boni Selection, bijvoorbeeld de verkoop van chocolade of ijsjes, steunen we de vormingsprojecten van ons bedrijfsfonds Collibri Foundation. Voor verse producten werkt ons huismerk het liefst samen met Belgische kwekers. Boni Selection zet ook in op meer dierenwelzijn: zo zijn alle eieren afkomstig van scharrelkippen of kippen met vrije uitloop, ook die in verwerkte producten.

Meer lezen

Drie duidelijke merklagen

Boni Selection is het resultaat van een grote vereenvoudigingsactie. Ken jij Eldorado, Galaxy of Lisa nog? Tussen 2013 en 2016 hebben we alle producten van zowat vijftig vroegere huismerken stapsgewijs samengebracht onder Boni Selection of Everyday. Zo wilden we een makkelijkere merkenstructuur maken, met drie duidelijke lagen: nationale merken, ons thuismerk Boni Selection en ons goedkoopste merk Everyday. Zo kan je makkelijker vergelijken, kiezen en winkelen. Alle info over de producten vind je trouwens terug op onze Productzoeker en in de app SmartWithFood.

Magneten vorige huismerken
Vroeger hadden we zo’n vijftig huismerken. Nu hebben we die allemaal samengebracht onder Boni Selection en Everyday.

De geschiedenis van Boni begon eigenlijk al in de jaren 1920, toen bakker Franz Colruyt zijn eigen groothandel startte. Trouwe klanten spaarden Boni-zegeltjes en de eerste filiaalbedrijven heten ook Boni. De naam van ons nieuwe thuismerk was dan ook snel gekozen!

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production