Nieuwe wandelroutes in Halle voor gezonder werken bij Colruyt Group

Wandelen in de natuur is goed voor lichaam en geest. Het is een ontzettend simpele maar effectieve manier om je gezondheid en humeur een positieve boost te geven. Omdat we onze medewerkers de kans willen geven om meer te bewegen en zich goed te voelen, hebben we samen met Stad Halle en Sport Vlaanderen vier wandelroutes uitgestippeld in de groene omgeving van onze Wilgenveld-site. Samen goed voor 16 km wandelplezier. Ook onze nieuwe fietsweg ligt op een van de routes. Deze handige verbindingsweg dwars door de natuur is een veilig en aangenaam alternatief voor fietsers en voetgangers voor drukkere straten.

Vier routes voor natuurliefhebbers

We hebben intensief samengewerkt met Stad Halle en Sport Vlaanderen om wandelroutes te selecteren die de biodiversiteit van de landschappen benadrukken. Ze kunnen door zowel de medewerkers van Colruyt Group als de buurtbewoners gebruikt worden. Langs die wegen kunnen natuurliefhebbers genieten van een bonte collectie flora en fauna. Wandelaars maken kennis met bio-diverse landschappen, de wandeltuin, het coöperantenpark voor kwetsbare biotopen, de zelfpluktuin, het waterbekken en het windpark van Eoly. Er zijn ook informatiebordjes geplaatst.

Een wandelroute in Halle

Voor het welzijn van de medewerkers

We hechten veel belang aan het persoonlijk welzijn van onze medewerkers. Daarom willen we hen de kans geven om meer te bewegen op het werk. Dat draagt bij tot een gezondere werk-privébalans. We nemen een heleboel initiatieven waardoor onze werknemers ook op het werk kunnen ontspannen. Zo organiseren we een start-to-run en een start-to-walk op de nieuwe wandelroutes. We hebben stilteruimtes en zit-statafels in de kantoorgebouwen, we voorzien sessies voor yoga en mindfulness, we helpen met gezonde voeding en stoppen met roken. En veel meer.

Een wandelroute bij Wilgenveld in Halle

Nieuwe fietsweg parallel met Beertsestraat

Fietsers en voetgangers kunnen ook gebruik maken van een nieuwe fietsweg tussen de Pachtersweg, de Elbeek-site en de Wilgenveld-site. Op diezelfde plaats was al een werfweg aangelegd voor de opbouw van onze windmolens. Die werfweg uitbreiden tot een fietsweg was een logische stap. Die vormt nu een handige verbinding en is bovendien een veilig alternatief voor de Beertsestraat. Tijdens de spits kan dit een drukke straat zijn. Met de nieuwe fietsweg verhogen we de verkeersveiligheid en geven we een aanzet voor een alternatieve fietsroute richting Pajottenland.


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Good health & wellbeing [Translate]Partnerships for the goals