4 keer duurzaam papier

Denk eens aan je winkelkar tijdens je vorige bezoek aan een van onze winkels. Lagen er toevallig voorverpakte appels in? Of keukenrollen? Misschien het nieuwste Colruyt-kookboek? Het appelschaaltje, de keukenrol, het kookboek: in elk van die producten zit papier verwerkt. Tel de bomen per jaar maar eens op! Als je koos voor een van onze huismerken, is het gebruikte papier of karton gegarandeerd gecertificeerd of gerecycleerd. En papier is een hernieuwbare grondstof, dus da’s dubbel goed nieuws.

1. In je brievenbus

Sinds 1992 gebruiken we voor onze folders alleen maar gerecycleerd papier. Voor de post die je van ons krijgt, hoefden dus geen nieuwe bomen te sneuvelen. Dat geldt ook voor onze kookboeken.

2. In je winkelkar

Via onze eigen merken Boni Selection, Everyday en Kangourou verkopen we alleen nog papierproducten die gemaakt zijn uit gecertificeerde houtvezels. Ze dragen dus allemaal een internationaal erkend duurzaamheidslabel. Kijk maar eens goed op het etiket van onze schriften, keukenrol, servetten, koffiefilters, maandverband, luiers, zakdoekjes …

Zakdoekjes Boni Selection met duurzaamheidslabel
Ook je zakdoekjes van Boni Selection dragen een duurzaamheidslabel.

3. In onze fruit- en charcuterieschaaltjes

Uit ons eigen kartonafval maken we recycleerbare verpakkingsschaaltjes voor groenten en fruit. En onze schaaltjes voor charcuterie dragen het FSC-label voor duurzaam bosbeheer. Je koopt dus fruit, groenten of charcuterie in onze winkels en gooit de lege schaaltjes achteraf gewoon bij het papierafval. Handig!

Consument met recycleerbaar fruitschaaltje in winkel
Onze schaaltjes voor fruit, groenten en charcuterie zijn perfect recycleerbaar én gemaakt uit duurzaam karton.

4. In je kassaticket

Of je nu winkelt bij OKay, Dreamland of een van onze andere winkelformules, 1 ding is overal hetzelfde: je kassaticket bestaat uit 100 % gecertificeerd én gerecycleerd papier.

Waarom is ons papier duurzaam?

We geven niet 1 maar 4 garanties voor duurzaam papier. Zo ben je echt zeker dat je producten koopt die met respect voor het milieu gemaakt werden.

  • Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen. In die bossen is er geen illegale houtkap, werkt men met respect voor de ecosystemen en de biodiversiteit én wordt de natuurlijke habitat van de fauna en flora beschermd.
  • Het hout wordt gekapt met respect voor de rechten en het welzijn van de lokale bevolking. En dat gebeurt in correcte en veilige werkomstandigheden.
  • Tijdens het volledige productieproces worden controles uitgevoerd.
  • Het gerecycleerde papier is gegarandeerd gemaakt uit gerecycleerde materialen.
Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life on land