Aardgas tanken bij DATS 24: schoner en goedkoper

Aardgas maakt deel uit van ons dagelijks leven. We koken ermee en we verwarmen er onze huizen mee. En als het van ons afhangt, rijden we ook massaal op CNG of compressed natural gas. Bij Colruyt Group en DATS 24 zijn we al langer overtuigd van de samengeperste variant van het aardgas dat iedereen kent. Ken jij alle voordelen van CNG?

Beter voor het milieu én voor je portemonnee

Kies je voor aardgas, dan stoot je auto beduidend minder CO2, stikstofoxiden en fijn stof uit. En zelfs helemaal geen roet, benzeen of kankerverwekkende stoffen! Daarnaast is aardgas ook goed voor je portemonnee, want CNG-wagens zijn goedkoper aan de pomp en verbruiken ook minder dan auto’s die op benzine of diesel rijden. In Vlaanderen betaal je trouwens tot het einde van 2020 geen belasting op de inverkeerstelling (BIV) en geen jaarlijkse verkeersbelasting. Met CNG sla je veel vliegen in één klap dus!

Wie op zoek is naar een wagen die én zuiniger rijdt én milieuvoordelen koppelt aan betaalbaarheid en inzetbaarheid, die kiest vandaag duidelijk voor een wagen op aardgas.

 

CNG tanken
Aardgas tanken is heel eenvoudig.

DATS 24 en Colruyt Group: pioniers in België

Aardgas is in onze buurlanden al langer ingeburgerd als brandstof. In België opende DATS 24 in 2011 zijn eerste CNG-station. Halverwege 2019 zitten we aan 70. We zien jaar na jaar ook een sterke groei van het CNG-wagenpark in België. De cijfers van halverwege mei 2019 spreken van zo’n 15.600 CNG-voertuigen op de weg.

CNG-station
70 van de 125 Belgische CNG-stations worden beheerd door DATS 24. Een echte voortrekker in het rijden op aardgas in België dus.

CNG: opstapje naar waterstof

Wist je dat de helft van onze bedrijfsvoertuigen al op alternatieve energie rijdt? Het gros daarvan zijn CNG-wagens: bijna 2.000 personenwagens, ruim 130 bedrijfsvoertuigen, 1 vrachtwagen en 267 CNG-voertuigen die in bestelling zijn momenteel. Ook het merendeel van onze reservewagens rijdt op CNG.

Tussen 2016 en mei 2019 verdriedubbelde het Belgische wagenpark naar meer dan 15.000 CNG-voertuigen

Ondanks de vele voordelen zien we CNG niet als een eindstation. Op termijn zien we heel wat mogelijkheden in waterstof als schone brandstof. Als de technologie op punt staat en wanneer de markt er rijp voor is.

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action