Grote opruimactie in Halle

In september 2015 trokken we onze zwerfvuilcampagne op gang met een grote opruimactie in Halle. Zo’n 200 medewerkers liepen langs de straten en het kanaal, gewapend met vuilzakken en afvalgrijpers. Op een paar uur tijd haalden ze 1.500 kg zwerfvuil op. Ook Philippe Dupont (project manager) en Jean-Marc Bruyère (copywriter) deden graag mee aan de actie. Ze leggen uit waarom.

Kleine daad, groot resultaat

Philippe kreeg net als heel wat andere medewerkers een uitnodiging via e-mail. Hij besloot er meteen op in te gaan. “Ik apprecieer zulke acties. We tonen ermee aan de buitenwereld dat we echt iets doen aan het probleem. En hoe meer mensen meedoen aan een zwerfvuilactie, hoe meer aandacht we krijgen.” Hij voegt nog toe dat we zwerfvuil elke dag kunnen aanpakken. “Kleine dingen doen al heel veel: als iedereen elke dag een blikje of papiertje opraapt, dan zou de straat er al veel properder bijliggen. En dat maakt de grote acties overbodig.”

Medewerkers tijdens opruimactie in Halle
Meer dan 200 medewerkers haalden op een paar uur tijd 1.500 kg zwerfvuil op in de omgeving van de centrale gebouwen in Halle.

Bewustmakingscampagne

Ook Jean-Marc deed mee aan de opruimactie. En met reden: “Zwerfvuil is echt een probleem. Ik vind het dus heel mooi dat Colruyt Group zo’n actie organiseert.” En het resultaat van de actie? “Overal vonden we sigarettenpeuken. En langs het kanaal lagen zelfs autobanden! Het is ongelooflijk wat mensen allemaal weggooien.” Maar belangrijker nog was de aandacht die we met de opruimactie kregen voor het overal tegenwoordige zwerfvuil. Jean-Marc: “De actie maakt mensen bewust van het probleem. En da’s al heel wat.”

Medewerker tijdens opruimactie in Halle
Jean-Marc vindt het vooral belangrijk dat de opruimactie mensen bewust maakt van het zwerfvuilprobleem.

Ieder jaar willen we een gelijkaardige opruimactie organiseren met onze medewerkers. Daarom zetten we samen met de sector de Retail Clean Up Days op. Een hele week lang ruimen we dan de omgeving op van zo’n 400 winkels van Colruyt, OKay, Bio-Planet en Spar.

VIDEO: Samen voor minder zwerfvuil


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Responsible consumption & production