7 engagementen voor minder zwerfvuil

Je weet het intussen al: we willen zwerfvuil tegengaan; aan winkels, op parkings, op straat. Daarom stelden we een actieplan op: ‘Samen voor minder Zwerfvuil’. Daarin staat hoe we op 7 manieren een engagement aangaan voor minder zwerfvuil.

1. Investeren in afvalinfrastructuur op onze parkings

Twee jaar lang testen we vuilbakken op de parkings van onze centrale gebouwen in Halle en van een aantal Colruyt-winkels. Welke types vuilbakken werken wel of niet en waar plaatsen we ze het best? Daar zoeken we een antwoord op.

Meer lezen

2. Jaarlijkse opruimactie 

Sinds 2015 organiseren onze medewerkers elk jaar een opruimactie. Ook zij engageren zich zo voor een propere buurt. 

Meer lezen

3. Acties op touw zetten met de retailsector

Tijdens de nationale Retail Clean Up Days, tussen 21 en 27 november 2016, ruimden we de omgeving op van meer dan 400 winkels. Zo’n 1.250 medewerkers, klanten, scholen, verenigingen … haalden 1.500 zakken zwerfvuil op.

Meer lezen

4. Acties opzetten voor het grote publiek

Met de Recycle pakken we zwerfvuil op een leuke manier aan. Fietsen en sorteren maar! Je kan zelf ook Recycles lenen voor op jouw evenement.

Meer lezen

5. Medewerkers als ambassadeur van een propere buurt

Als we willen dat onze initiatieven werken, moeten onze medewerkers er zich natuurlijk in kunnen vinden. Daarom doen we beroep op hun enthousiasme en schakelen we hen met plezier in onze acties in.

6. Tips delen met de sector en andere stakeholders

We doen heel wat grote en kleinere projecten rond afvalverwerking en zwerfvuil. Merken we dat iets écht werkt? Dan delen we onze beste tips met de retailsector en organisaties die daar ook mee bezig zijn, bijvoorbeeld Mooimakers, BeWaPP, Coca-Cola en Spadel.

7. Actieplannen van de overheid ondersteunen

Via handelsfederatie Comeos, het afvalbeheerbedrijf Fost Plus en Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, ondersteunen we de actieplannen van de overheid rond zwerfvuil. 


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Responsible consumption & production