De krachten bundelen voor duurzame ontwikkeling in de Noordzee

Colruyt Group is medeoprichter van, en drijvende kracht achter de Blauwe Cluster. Deze vzw is dé referentie voor duurzame ontwikkeling in de Belgische Noordzee, met focus op ecologische kustverdediging, evenwichtige zeevoeding en hernieuwbare energie. De deelname aan dit initiatief biedt heel wat opportuniteiten om ons productgamma te blijven vernieuwen en te verduurzamen.

Samen staan we sterker

De Blauwe Cluster is in de eerste plaats een denktank en innovatieplatform voor duurzame ontwikkeling in de Belgische Noordzee. Het is een samenwerkingsverband van privébedrijven (van kmo’s tot grote industriële spelers), de havens, de bevoegde overheden en kennisinstellingen waaronder het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee). Deze partijen kunnen dankzij de Blauwe Cluster hun krachten bundelen om projecten binnen de ‘blue economy’ op te starten, te faciliteren en te coördineren.

Boot op de Noordzee
De Blauwe Cluster faciliteert duurzame projecten in de Noordzee.

Officiële speerpuntcluster

Midden 2018 werd de vzw officieel erkend als ‘speerpuntcluster’ door de Vlaamse overheid (Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen). Het platform kreeg zo extra middelen ter beschikking en is nu het centrale aanspreekpunt voor iedereen die op de Noordzee aan duurzame ontwikkeling wil doen. De erkenning heeft het platform een boost gegeven en gezorgd voor een breed gedragen visie voor de maritieme uitdagingen van de toekomst.

Plaat met opschrift ‘Wij zijn Blauwe Cluster’
‘Samen sterk voor groei.’

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life below water [Translate]Partnerships for the goals