Vier vragen over waterstof

Waterstof is een kleurloos, reukloos en smaakloos gas. Het zit in hele kleine concentraties in de atmosfeer. En toevallig is het ook een heel geschikte brandstof voor voertuigen. Experten noemen het “de milieuvriendelijke brandstof van de toekomst”. Maar waarom is waterstof ‘milieuvriendelijk’? En wat doen wij precies met waterstof?

Waarom is onze waterstof groen?

100 % eco en 100 % oké! Ontdek hoe we bij Colruyt Group duurzame waterstof produceren uit hernieuwbare energie van windturbines en zonnepanelen.

Meer lezen
Met hernieuwbare energie produceren we 100 % groene waterstof.

Waar bewaren we die waterstof?

Waterstof produceren én opslaan doen we in ons eigen waterstofstation. Dat staat sinds 2012 aan ons distributiecentrum in Halle.

Meer lezen
Logistieke voertuigen die op waterstof rijden komen tanken aan ons waterstofstation.

Rijdt de auto van de toekomst op waterstof?

Tanken we in 2050 geen diesel, Super 95 of LPG meer? Wie weet! Sinds 2015 testen we bij DATS 24 een wagen die op waterstof rijdt. En de resultaten zijn alvast veelbelovend.

Meer lezen
Een waterstofwagen stoot alleen waterdamp uit, geen CO2 of fijn stof.

Wat met waterstof in de logistiek?

Sneller, efficiënter, duurzamer en milieuvriendelijker. De medewerkers in ons distributiecentrum ervaren de voordelen van werken met waterstof.

Meer lezen
In 2018 zullen we 200 transpalletten op waterstof hebben.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action