Kies eieren voor je geld

Mmm, niets is heerlijker dan een zachtgekookt eitje bij het ontbijt op zondagochtend. Maar sta jij er wel eens bij stil waar dat eitje vandaan komt? Als je eieren koopt in een van onze winkels, hoef je je geen zorgen te maken. Wij verkopen geen eieren uit legbatterijen en bieden alleen nog eieren aan van scharrelkippen en kippen met vrije uitloop. Dat geldt trouwens ook voor de verwerkte eieren in onze eigenmerkproducten.

Geen legbatterijen

Al sinds 2005 koop je in onze Belgische winkels geen eieren meer uit legbatterijen. Alle eieren komen van scharrelkippen of kippen met vrije uitloop. Ook onze Franse Colruyt-winkels bieden alleen nog bio-eieren, scharreleieren en eieren van kippen met vrije uitloop aan. Dat was een primeur voor de Franse grootdistributie!

In 2005 lanceerden we samen met een aantal enthousiaste eierleveranciers een diervriendelijker type legbedrijf: stallen met een overdekte buitenruimte. Mooi op tijd, want sinds 2012 zijn klassieke kooisystemen met legbatterijen verboden in de Europese Unie.

 

Eieren van kippen met vrije uitloop
Als je eieren koopt van een van onze huismerken, ben je zeker dat het er zijn van scharrelkippen of kippen met vrije uitloop.

Ei in eigenmerkproducten

En wat met de verwerkte eieren in gebakjes, pasta of mayonaise? In 2012 beloofden we om in onze eigenmerkproducten alleen nog ei te verwerken van scharrelkippen of kippen met vrije uitloop. Dat kostte ons iets meer dan een jaar. Relatief snel, want samen met onze leveranciers pakten we meer dan 1.000 producten aan.

Begin 2013 maakten we onze belofte al waar voor 95 % van de producten. En intussen zitten we mooi op 100 %. Je bent dus zeker dat er in producten zoals pasta van Boni Selection of mayonaise van Econom geen eieren uit legbatterijen verwerkt zijn.

Twee gouden eieren

In 2015 wonnen we tijdens de Good Animal Welfare Awards 4 prijzen als beloning voor onze inspanningen voor dierenwelzijn. 2 daarvan kregen we dankzij onze eieren. De Franse Colruyt-winkels wonnen een Gouden Ei omdat ze als eerste Franse grootdistributeur geen verse eieren meer verkopen van kippen in legbatterijen. En als groep kregen we een Good Egg Award omdat we in onze eigenmerkproducten enkel nog eieren verwerken die afkomstig zijn van kippen uit scharrelstallen of met vrije uitloop.

Kippen met vrije uitloop
Naast de losse verkoop van eieren, kiezen we ook resoluut voor scharreleieren in al onze eigenmerkproducten.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production