Koffie in beeld en in cijfers

Een lekker kopje koffie: dat smaakt. Maar koffie smaakt nog beter als je weet hoe (duurzaam) hij gemaakt wordt. Dat geldt trouwens niet alleen voor duurdere nicheproducten, maar voor al onze eigen koffiemerken. In 2015 startten we met operatie 'naar 100 % gecertificeerde koffie'. Toen had maar 1,6 % van de koffies van onze huismerken een duurzaamheidslabel. Amper drie jaar later hebben we ons doel bijna gehaald, met meer dan 99 % gecertificeerde koffie. Een huzarenstukje! En da's niet alles wat er te weten valt over onze koffie.

Veel familiale bedrijfjes in het Zuiden hebben potentieel om kwalitatief en duurzaam te produceren. Maar door gebrek aan geld of kennis krijgen ze op eigen kracht moeilijk toegang tot moderne markten. In zo'n geval bekijken we of een ketenproject een oplossing is. Daarin bouwen we samen met de boeren een efficiënte en duurzame productieketen uit, van hun veld tot in de winkel, waar elke schakel in de keten bij wint. Rond koffie hebben we twee ketenprojecten lopen: een project in Burundi en eentje in Noord-Kivu (Congo).

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production