MSC: een keurmerk voor wilde vis

De vis die je in ons assortiment vindt, is niet alleen lekker. Hij werd ook verantwoord gevist. Om dit te garanderen, werken wij samen met visserijen gecertificeerd door MSC (Marine Stewardship Council), een raad die in 1997 werd opgericht en die goed beheerde visserijen certificeert. Hun certificering verzekert dat elk product foutloos te traceren is: van de boot naar je bord.

Duurzaamheid, behoud en efficiëntie

De activiteiten van MSC zijn gebaseerd op drie pijlers: de duurzaamheid van de visbestanden, het behoud van ecosystemen en de doeltreffendheid van het visserijbeheersysteem. De raad wil zo vissers promoten …
  • die voor een evenwichtig bestand zorgen en dat streng beheren
  • die vissen met technieken die een lage impact hebben op het ecosysteem
  • die werken in overeenstemming met de geldende regels
  • die zorgen dat hun vangst traceerbaar is
Logo MSC

Een maximum aan gecertificeerde producten

Door onze samenwerking met MSC, maken we onze wil om verder te gaan dan de geldende wetgeving concreet. Jij bent er dus zeker van dat je geen vis eet die is gevangen in gevoelige gebieden of dat er weinig selectief vistuig gebruikt werd. Eind 2015 hebben we besloten om een maximum aan visproducten duurzaam te certificeren. Philippe Toussaint, manager sustainable sourcing bij Colruyt Group: "Dit vertegenwoordigt ongeveer 70 % van ons assortiment". Het ILVO blijft van zijn kant vis controleren die niet beschikbaar is onder MSC. Op deze manier kunnen we de duurzaamheid van al onze wilde vis garanderen.

School vissen
Philippe Toussaint, manager sustainable sourcing bij Colruyt Group: "Tegen einde 2018 zullen al onze soorten die beschikbaar zijn onder het MSC-label de overgang maken."

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production [Translate]Life below water