Rijden op aardgas: schoner en goedkoper

Aardgas maakt deel uit van ons dagelijks leven. We koken ermee en we verwarmen er onze huizen mee. En als het van ons afhangt, rijden we ook massaal op CNG of compressed natural gas. Bij Colruyt Group en DATS 24 zijn we al langer overtuigd van de samengeperste variant van het aardgas dat iedereen kent. Ken jij alle voordelen van CNG?

Beter voor het milieu én voor je portemonnee

Kies je voor aardgas, dan stoot je auto beduidend minder CO2, stikstofoxiden en fijn stof uit. En zelfs helemaal geen roet, benzeen of kankerverwekkende stoffen! Daarnaast is aardgas ook goed voor je portemonnee, want CNG-wagens zijn goedkoper aan de pomp en verbruiken ook minder dan auto’s die op benzine of diesel rijden. En in Vlaanderen betaal je tot 2020 geen belasting op de inverkeerstelling (BIV) en geen jaarlijkse verkeersbelasting. Met CNG sla je veel vliegen in één klap dus!

Wie op zoek is naar een wagen die én zuiniger rijdt én milieuvoordelen koppelt aan betaalbaarheid en inzetbaarheid, die kiest vandaag duidelijk voor een wagen op aardgas.

 

CNG tanken
Aardgas tanken is heel eenvoudig.

DATS 24 en Colruyt Group: pioniers in België

Aardgas is in onze buurlanden al langer ingeburgerd als brandstof. Onder impuls van DATS 24 en Colruyt Group is België aan een inhaalbeweging bezig. In 2011 opende DATS 24 zijn eerste CNG-station. Midden 2017 hadden we er al meer dan 50. Mede door die inspanningen verdubbelde in 2016 het Belgische wagenpark van 2.600 naar 5.400 CNG-voertuigen.

CNG-station
Je kan al CNG tanken in meer dan 50 tankstations van DATS 24.

CNG: opstapje naar waterstof

Wist je dat meer dan een kwart van onze bedrijfsvoertuigen al op alternatieve energie rijdt? Het gros daarvan zijn CNG-wagens: meer dan 1.000 personenwagens, ruim 100 bedrijfsvoertuigen en 1 vrachtwagen. Ook het merendeel van onze reservewagens rijdt op CNG.

In 2016 verdubbelde het Belgische wagenpark naar 5.400 CNG-voertuigen

Ondanks de vele voordelen zien we CNG niet als een eindstation. Op termijn zien we meer mogelijkheden in waterstof als schone brandstof. Als de technologie op punt staat en wanneer de markt er rijp voor is.

Meer lezen
Auto DATS 24
Al meer dan 1.000 van onze personenwagens rijden op CNG.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action