Tank met je Xtra-app bij DATS 24

Met je smartphone op zak kom je verder dan met een Zwitsers zakmes. Ook tanken doe je bij DATS 24 sinds januari gewoon met je smartphone, in enkele kliks. Je activeert de pomp met je Xtra-app, tankt je wagen vol en kan weer de baan op. Het afrekenen gebeurt automatisch. Snel en makkelijk!

Makkelijker tanken

Als eerste in België lanceerden we de mogelijkheid om te tanken met je smartphone. “We hebben apps van over de hele wereld bestudeerd en uitgetest. We belden ook 1.000 klanten op en vroegen hoe zij tanken met de Xtra-kaart ervaren. Al deze info namen we mee bij de ontwikkeling van de nieuwe functie op de Xtra-app om het tanken nog makkelijker te maken", zegt Raf Flebus, Business Unit Manager van DATS 24. We denken ook aan het milieu. Wie tankt met zijn smartphone heeft geen plastic kaart meer nodig. En ook afgedrukte ticketjes zijn verleden zijn, dus minder papier- en inktverbruik.

Smartphone met “Je kan nu tanken aan pomp 7”
De Xtra-app registreert automatisch aan welk tankstation je staat. De pomp kies je zelf.
VIDEO: Ontdek hoe je tankt in 3 kliks

Getankt in enkele kliks

Zodra je de betaalfunctie geactiveerd hebt, kan je met je smartphone tanken in 1-2-3. Je rijdt naar een tankstation van DATS 24, opent de app, kiest een pompnummer en kan onmiddellijk tanken. Zodra je terug in de wagen stapt, verschijnt de afrekening op het scherm van je smartphone en kan je doorrijden. Gsm plat? Dan kan je natuurlijk ook gewoon tanken met je Xtra-kaart of bankkaart.

Betalen met Xtra

De tankfunctie op de app werkt net zoals betalen met Xtra in de winkel. De dag na je tankbeurt gaat het getankte bedrag via domiciliëring van je rekening en kan je het overzicht van al je tankbeurten én kortingen raadplegen in de app. Sinds begin 2019 gebruiken zo’n 15.000 klanten hun smartphone om mobiel te tanken bij DATS 24.

Vrouw met smartphone in wagen bij tankstation DATS 24
Op drukke momenten hoef je niet te wachten aan de betaalterminal.