Nieuw: basmatirijst met een verhaal

In de rekken van Colruyt, Bio-Planet, OKay en Spar vind je voortaan duurzame basmatirijst van ons huismerk Boni Selection Bio. Die is het resultaat van een ketenproject in India. Kleine, familiale boerenorganisaties bouwen samen met experten een efficiënte en duurzame productieketen uit, van het rijstveld tot in de winkel. Jaarlijks kopen wij 130 ton van hun oogst. En dat is een win-winsituatie: de rijstboeren hebben een vaste afzetmarkt en wij bieden onze klanten duurzame en kwalitatieve basmatirijst.

130 ton rijst per jaar

We kopen jaarlijks bijna 130 ton biologische rijst van de coöperatieve Fair Farming Foundation in India. Die verwerken we in twee producten van Boni Selection Bio: basmatirijst en een rijstmengeling.

Vanaf 28 maart vind je de rijst in alle winkels van Colruyt, OKay, Bio-Planet en Spar Colruyt Group.

Boni Selection Bio rijstmengeling en basmatirijst
De basmatirijst van de Fair Farming Foundation draagt een Fairtrade-label én het Europees biolabel.

5 vragen over het ketenproject

Wat? Het ketenproject ‘Fair and Good’ ging van start in 2011. Vier internationale organisaties sloegen de handen in elkaar. Samen met de lokale boerenorganisaties bouwen ze aan een nieuwe toeleveringsketen met duidelijke duurzaamheidsdoelen.

Wie? De coöperatieve Fair Farming Foundation groepeert 4.500 familiale boerenbedrijfjes, waarvan er 2.212 basmatirijst telen.

Waar? In de regio Uttarakhand, aan de voet van de Himalaya.

Waarom? Indiase rijstboeren kampen met heel wat problemen, zoals armoede, klimaatverandering en plattelandsvlucht. Opleidingen van experten, certificatie van de rijst en een vaste afzetmarkt kunnen hen helpen.

Resultaten? Die zijn veelbelovend. Van 30 % minder uitstoot van broeikasgassen tot biocertificatie en een groter inkomen voor de rijstboeren.

Meer lezen

300 jongeren

De IT-sector in India boomt en is goed voor 2,8 miljoen jobs. Maar niet alle jongeren hebben de financiële middelen om een IT-opleiding te volgen. Daarom steunen we met Collibri Foundation een project van de NASSCOM Foundation. Jaarlijks krijgen 300 jongeren de kans om praktijkgerichte IT-opleidingen te volgen en zo de kans op een job te verhogen.

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Decent work & economic growth [Translate]Life on land [Translate]Partnerships for the goals