Biologisch varkensvlees van eigen bodem

Biologisch gecertificeerd varkensvlees van eigen bodem, afkomstig uit een korte, transparante keten, van varkens gekweekt met respect voor dierenwelzijn en milieu. Om dat aan te kunnen bieden, hebben we sinds vorig jaar een exclusieve samenwerking lopen met twee partnerbedrijven.

Geboren, gekweekt en geslacht in België

Medio 2018 hebben we een 100% Belgische en biologische varkensvleesketen op poten gezet, een innovatief samenwerkingsmodel met duidelijke meerwaarde voor alle schakels in de keten.
Het bedrijf BioVar.be staat in voor de kweek van de bio-varkens en investeerde daartoe in gloednieuwe, moderne stallen, die beantwoorden aan de criteria voor biologische landbouw. De kwekerij telt een honderdtal zeugen en de eerste biggetjes werden geboren begin 2019. Het bedrijf Delavi van zijn kant staat in voor transport, slacht en versnijding van het vlees. Wij engageren ons enerzijds om al het varkensvlees in exclusiviteit aan te kopen. Daarnaast zorgen de vakbekwame beenhouwers van ons vleesverwerkend bedrijf Fine Food Meat voor het portioneren, verwerken en verpakken van het vlees.

varkens in de stal
Het bio-varkensvlees vind je sinds eind augustus 2019 in de winkels van Colruyt Laagste Prijzen en Bio-Planet.

Korte en transparante keten

Samen met de twee partnerbedrijven houden we de controle over de hele keten en over de kostenstructuur. Met de samenwerking dragen we ook bij aan de verdere ontwikkeling van de bio-landbouw in Vlaanderen en helpen we het lokale vakmanschap in stand houden. Bovenal beantwoorden we samen de groeiende vraag naar lokaal, duurzaam en biologisch geproduceerd varkensvlees en zorgen we ervoor dat er minder ingevoerd moet worden.