Samen voor minder CO₂

Om de klimaatopwarming tegen te gaan en de luchtkwaliteit te verbeteren, leveren we constant inspanningen om onze CO₂-uitstoot te verlagen. We produceren zelf hernieuwbare energie, renoveren onze winkels, introduceren nieuwe technologieën en maken werk van een slim mobiliteitsbeleid. Het doel? Tegen 2020 onze relatieve broeikasemissies (in verhouding tot onze omzet) met 20 % verlagen tegenover 2008.

Zelf groene energie produceren

Eoly is de duurzame energieproducent van Colruyt Group en wekt stroom op met windturbines, zonnepanelen en wamtekrachtkoppeling. Zo vermijdt Eoly jaarlijks 17.000 ton CO-uitstoot en vergroten we de energie-onafhankelijkheid van onze groep.

Meer lezen

Slimme mobiliteit

29.000 medewerkers en 4 miljoen klanten? Dat vraagt om een slim mobiliteitsbeleid. We stimuleren onze medewerkers om te kiezen voor groen vervoer, zorgen ervoor dat onze winkels en afhaalpunten makkelijk bereikbaar zijn én verduurzamen ons goederentransport.

Benieuwd hoe we dat allemaal in de praktijk brengen?

Meer lezen

Energiezuinige gebouwen en technieken

Tegen 2029 shop je bij Colruyt Group alleen nog in lage-energiewinkels. We introduceren nieuwe technologieën zoals propaan- en propeenkoeling en werken samen met DATS 24 en Eoly aan de uitbouw van een slim elektriciteitsnetwerk. Al die maatregelen zorgen niet alleen voor minder CO: ook het winkelcomfort gaat erop vooruit.

Meer lezen

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Responsible consumption & production [Translate]Climate action