Waterstof in de logistiek

Distributiecentra: wat een drukte. Medewerkers verplaatsen voortdurend goederen van A naar B of van C naar D met hun transpalletten. Daar is heel wat energie voor nodig. Maar wat als zo’n transpallet volledig CO₂-neutraal was? En volgetankt in amper anderhalve minuut? En veel langer zou meegaan? Dan zou je daar toch meteen in investeren, niet? Wij hadden hetzelfde idee.

Transpalletten met brandstofcel

In ons distributiecentrum Dassenveld in Halle rijden vandaag al heel wat transpalletten op waterstof rond. Tanken doen ze aan het waterstofstation op de site of aan een van de tankzuilen binnen in het distributiecentrum. 

De transpalletten kregen allemaal een brandstofcel die waterstof terug omzet in elektriciteit als aandrijving. In totaal hebben we 200 brandstofcellen voorzien. Daarvan zijn er 75 operationeel in 2018.

 

Transpallet in distributiecentrum
In ons distributiecentrum rijden intussen al heel wat transpalletten op waterstof rond.

Voordelen van transpalletten die rijden op waterstof?

Een waterstoftranspallet combineert de voordelen van een traditionele transpallet (die je snel voltankt) en van een elektrisch toestel (geen CO₂-uitstoot). Maar transpalletten op waterstof zijn een pak efficiënter dan de klassieke elektrische modellen.

  • Brandstofcellen voltanken duurt anderhalve minuut. Een batterij moet minstens 6 uur opladen.
  • Medewerkers moeten de batterij niet omwisselen. Dat bespaart heel wat tijd.
  • Brandstofcellen behouden langer hun maximaal vermogen.
  • Brandstofcellen gaan veel langer mee.

 

Waterstoftranspallet voltanken
Waterstoftranspalletten zijn op anderhalve minuut volgetankt.

Europese steun via Interreg V

Zelf investeren we heel wat geld in onze testen met waterstof. Maar we krijgen ook Europese steun. De indoor tankzuilen in distributiecentrum Dassenveld en 75 nieuwe brandstofcellen zijn onderdeel van het project Waterstofregio 2.0. Daarmee wil de EU kennis en ervaring opbouwen voor waterstoftoepassingen in de logistiek en tegelijk grote logistieke centra inspireren. 

Waterstofregio 2.0 maakt deel uit van het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland. Dat is een grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. We staan dus niet alleen met ons geloof in waterstof. 

Status project Waterstofregio 2.0 - Januari 2020


1. Waterstoftankstation Antwerpen

We ontvingen intussen de definitieve vergunning voor de bouw van een nieuw waterstoftankstation in Antwerpen (Wilrijk). De bestellingen voor de infrastructuur gaan binnenkort de deur uit. De volgende maanden werken we samen met ISVAG ook de elektrische aansluiting technisch verder uit.

Door de definitieve vergunning kunnen we nu actief zoeken naar nog meer klanten voor waterstofwagens, naast de bevestiging van een aantal gebruikers. Samen met Stad Antwerpen werken we ook verder aan de introductie van 2 vuilniswagens op waterstof.


2. Indoor tankdispensers en heftrucks

De indoor dispensers zijn geïnstalleerd en operationeel.

De elektrolyse van het bestaande tankstation is geüpgraded en de installatie van aansluitpunten voor externe waterstofbelevering is gestart.

Momenteel rijden er 15 heftrucks op waterstof. Tegen april 2020 worden er 15 nieuwe fuel cells geleverd. Deze worden grondig getest en na een positieve evaluatie wordt het aantal heftrucks opgetrokken naar 75.

 


Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Affordable and clean energy [Translate]Industry, innovation & infrastructure [Translate]Sustainable cities and communities [Translate]Climate action