Maximaal recycleren met onze kartonnen charcuterieschaaltjes

Je wil goed sorteren en twijfelt in welke afvalzak je de lege verpakking van je beleg gooit? Wij maken het je gemakkelijk. Onze recycleerbare charcuterieschaaltjes bestaan grotendeels uit karton en een dunne afdekfolie. Die twee trek je gewoon los van elkaar en hup, het ene gaat bij het papier, het andere bij het restafval. Klaar!

90 % papier

Onze schaaltjes voor charcuterie zijn de eerste in België uit recycleerbaar karton dat het FSC-label voor duurzaam bosbeheer draagt. Een dun filmlaagje aan de binnenkant vermijdt direct contact tussen de charcuterie en het karton. Maar zelfs met dat laagje bestaat het schaaltje nog altijd voor 90 % uit papiervezels. Dat voldoet aan de norm van Fost Plus voor recycleerbaar papierafval en dus mag je het thuis – zonder de vleesrestjes – gewoon bij het oud papier en karton gooien.

Het schaaltje wordt afgesloten met een dunne, transparante folie die bij het restafval mag en bijna geen plaats inneemt.

Logo FSC
Onze charcuterieschaaltjes bestaan voor 90 % uit recycleerbaar karton dat het FSC-label draagt.

Beter voor het milieu

Tijdens de hele levensloop, van productie over transport tot verwerking, zorgen de kartonnen charcuterieschaaltjes voor 55 % minder impact op de klimaatverandering.

We brengen jaarlijks 12,5 miljoen minder XPS-kunststof schaaltjes of 130 ton minder kunststof in omloop. Omdat de kartonnen schaaltjes een kleiner volume hebben dan de schaaltjes in kunststof, zijn er ook minder transporten en minder opslagruimte nodig.

Remove the tear-off foil and just put your charcuterie tray into the paper recycling.

Voor charcuterie in sneetjes

In de kartonnen charcuterieschaaltjes verpakken we beleg in sneetjes van de beenhouwerij, zoals ham, salami of vleesbrood.

Ons andere verse vlees in de beenhouwerij verpakken we nog altijd in de kunststof schaaltjes, tot we een duurzaam alternatief gevonden hebben dat bestand is tegen de natuurlijke sappen van het vlees.

Salami in kartonnen schaaltje
In de kartonnen schaaltjes verpakken we vooral 'droog' beleg zoals ham, salami of vleesbrood.

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

[Translate]Responsible consumption & production